33089699_389740314769157_3181116344380686336_n

Over mij

Ik ben Femke en ik help je graag om je leven vanuit spontaniteit en plezier te manifesteren. Ik wil je helpen herinneren wie je werkelijk bent en je de stap laten nemen om vanuit je hart te gaan leven.

Zelf ben ik opgegroeid in een klein dorp, Lutjebroek, in de kop van Noord Holland. Ik heb daar een fijne en rustige jeugd gehad, maar ik heb mij altijd anders gevoeld. Ik voelde altijd al: er is meer in het leven, er ligt iets groters voor mij klaar dan dit. Maar heel vaak voelde het alsof ik een van de weinige was, iedereen vond het allemaal helemaal prima zoals het was.

Een grote doorbraak kwam op 19 jarige leeftijd toen ik naar een 4 daags seminar van Anthony Robbins in Londen ging. Ik voelde mij helemaal thuis. Eindelijk vond ik 8.000 gelijkgestemde om mij heen die ook allemaal voelde dat er méér moest zijn in het leven. Hier kwam ik ook voor het eerst tot de inzichten wat voedsel met je doet en vanaf toen ben ik super gezond gaan eten.

Overlijden broertje

Vol positieve energie kwam ik thuis en was ik van plan om van alles anders te gaan doen. Ik had een kamer in Amsterdam geregeld en om daar een nieuw avontuur aan te gaan. Dat liep heel anders, want onverwachts had mijn broertje zelfdoding gepleegd. Dit kwam als een donderslag binnen. Dezelfde avond had ik nog met hem in de lokale kroeg gezeten en de ochtend erop was hij uit het niets dood. Ik ging een periode in van diepe rouw. Nog nooit in mijn leven had ik zulke diepe pijnen gevoeld. Verdriet, boosheid, schuldgevoel, alles kwam voorbij.

De dood van mijn broertje bracht mij voor het eerst op het spirituele pad. Wat is er na de dood? Waarom leven we eigenlijk? Via mediums kreeg ik contact met mijn broertje en voor het eerst in mijn leven begon ik toen te geloven dat het leven niet ophoudt als je dood gaat.

Op reis

Om mijzelf weer terug te vinden na de dood van mijn broertje ben ik 7 maanden gaan backpacken door Australië, Nieuw Zeeland en Azië. Ik kreeg een hele goede baan aangeboden bij de Rabobank waarvan iedereen zei dat ik gek was als ik hem niet aannam, maar ben zo dankbaar dat ik hier mijn hart heb gevolgd en op reis ben gegaan. Want dit heeft me enorm goed gedaan! Ik woonde in een klein dorp waar iedereen wist wat er was gebeurd en hier op reis was ik eigenlijk gewoon weer Femke in plaats van “de zus van de jongen die zelfmoord heeft gepleegd”. Geen zielige blikken meer of ongemakkelijke situaties, hier kon ik weer gewoon mijzelf zijn. Het werd de reis van mijn leven. De mooiste vriendschappen, de natuur, het avontuur, het van dag tot dag leven, HEERLIJK!

Een nieuwe relatie

Op reis kreeg ik een relatie met een jongen die thuis een dorp verderop woont. We waren zo verlieft op elkaar dat deze relatie eenmaal weer thuisgekomen ook aan bleef. Toen kwam ik voor een keuze te staan: de relatie uitmaken en in Amsterdam wonen, of de relatie aanhouden en in het dorp blijven wonen. Ik wilde namelijk dolgraag terug naar Amsterdam. Ik voelde op mijn 19de al dat ik klaar was hier en verder wilde gaan, dat mijn groei in Amsterdam lag. Dit is een moment dat ik niet naar mijn hart heb geluisterd en toch in het dorp ben gaan wonen.

Dat ging al snel mis. Een week voordat we de sleutel kregen kwam ik er namelijk achter dat mijn vriend een cocaïne verslaving had en dit nog steeds dagelijks gebruikte. Ik baalde enorm van het huis, ik voelde me in de steek gelaten en in de val gezet. We zijn toch in het huis gaan wonen met natuurlijk de belofte dat hij niet meer zou gebruiken. Maar elke dag langer dat ik daar woonde zei ik keihard NEE tegen mezelf. Ik voelde me diep ongelukkig. Waar was ik gebleven? Waar waren mijn dromen? Ik was beland in een leven waar ik helemaal niet wilde zijn.

Een nieuw besluit

En dus nam ik een besluit: ik kies vanaf nu voor mijzelf. Dit kwam van zo diep!!! Ik heb de relatie toen verbroken en het huis was een week later verkocht. Ik kocht een eigen appartement in Amsterdam en binnen 3 maanden had ik mijn leven helemaal omgegooid. Toen leerde ik een belangrijke les. Want ik had er zo tegenop gezien om het huis te verkopen en een nieuw leven te beginnen, maar uiteindelijk was alles binnen 3 maanden geregeld. 

Terug naar Amsterdam

Amsterdam was voor mij de start van een nieuw begin. Ik koos er heel bewust voor om alle vriendschappen uit het dorp achter me te laten en volledig mijn leven in Amsterdam op te bouwen. Ik werkte toen al bij de Rabobank in Amsterdam. Opeens kon ik op mijn fietsje naar mijn werk, wat een vrijheid! Voor mij was het ook heel fijn om wat meer afstand te hebben naar mijn ouders. Hier had ik de ruimte om mijn eigen normen en waarden te bepalen, die heel anders zijn. In Amsterdam ben ik me toen weer volop gaan bezig houden met persoonlijke ontwikkeling. Ik ging weer trainingen volgen en volop boeken lezen.

Mijn carrière bij de Rabobank liep heel voorspoedig. Ik maakte promotie naar promotie en was de jongste Senior Accountmanager in Amsterdam. Ik hielp daar ondernemers en ging langs veel klanten. Het was een enorm leerzame periode en ik heb er met zoveel plezier gewerkt. Tot ik op een gegeven moment was uitgeleerd. Ik was gestagneerd en ook was ikzelf zo aan de binnenkant veranderd dat het bankleven niet meer bij mij paste. Ik merkte dat ik heel anders over dingen dacht dan mijn collega’s. Opnieuw begon het te knagen; ik wil méér, maar wat dan? Ik wist dat ik iets wilde doen met persoonlijke ontwikkeling, coaching. Het allerliefste wilde ik gaan delen en inspireren. 

Een nieuwe kans

Toen kwam er een enorm geschenk op mijn pad. Via een oud klasgenootje, kwam ik in aanmerking met een fantastisch bedrijf welke iedereen de mogelijkheid biedt een inkomen op te bouwen doormiddel van het opbouwen van een eigen netwerk. Een Netwerk Marketing bedrijf, maar dan via zuivere aanbeveling, zonder inkoop of verkoop. Vanaf toen is mijn persoonlijke ontwikkeling enorm in een stroomversnelling geraakt. Het was een hele leerzame periode met veel ups en downs. Ik ben mezelf hierin enorm tegengekomen en ben door veel moeilijke stukken heengegaan, maar heb toch telkens weer doorgezet.

Ik nam opnieuw een moedig besluit. Ondanks dat ik nog “maar” 800 euro verdiende met mijn NWM business, nam ik het besluit om mijn goede baan midden in de crisis op te zeggen. Natuurlijk was er angst, maar ik voelde diep in mijn hart dat dit het juiste besluit was. Ook hier ben ik weer ontzettend blij dat ik trouw aan mezelf ben gebleven, want dit heeft me ook weer zoveel gebracht.

Na het opzeggen van mijn baan kwam er een enorme lift en ben ik hier snel succesvol in geworden. Omdat ik een groot team had opgebouwd mocht ik trainingen geven, online webinars, werd ik gevraagd als spreker en heb ik zelfs voor 14.000 mensen gesproken!! Dit was een droom die uitkwam. Ook hier leerde ik opnieuw de les hoe snel een leven kan transformeren.

Ik heb hiermee onwijs veel mensen kunnen helpen met hun gezondheid of het opbouwen van een tweede inkomen. Door hiermee te werken belande ik op trainingen in Las Vegas, business trips naar Engeland, business vakanties in Griekenland en gala’s in Duitsland. Ook heb ik in deze periode vele dierbare vriendschappen opgebouwd.

Het ontmoeten van Raymond

Op een van de trainingen in Las Vegas ontmoette ik Raymond. We hadden meteen een enorme aantrekkingskracht op elkaar, alleen konden we hier niets mee omdat hij toen samenwoonde met zijn vriendin. Een hechte vriendschap is toen ontstaan. Soms belde we dagelijks meer dan een uur met elkaar.

Na ongeveer een jaar nam hij de stap om bij zijn vriendin weg te gaan (wat los van mij stond) en een week later hadden we een relatie.

Dit heeft opnieuw voor enorme transformatie gezorgd. Ik had een enorme muur om mij heen gebouwd en vond het moeilijk om me open te stellen. Raymond heeft mijn hart weer open gezet en voor het eerst ervoer ik een liefde die zo diep ging. Voor ons beide heeft de relatie voor grote stappen in ons ontwakingsproces gezorgd. We hebben het hoge pieken en diepe dalen gezien. Als soulmates trigger je allerlei oude stukken in elkaar en dit kan behoorlijk heftig zijn.

Raymond heeft mij teruggebracht naar mijn vrouwelijk energie. Ik was helemaal verstrikt geraakt in een ego gebaseerde mannelijke energie en wilde vooral veel presteren en succesvol worden. Dit heb ik met zijn hulp laag voor laag afgepeld. Steeds meer durfde ik te zakken in mijn vrouwelijke zachtheid. Dit is een enorm proces geweest.

Ook stopte ik met naar trainingen en seminars gaan en kwamen daar voor in de plaats meditaties, readingen, ayahuasca.

Verhuizen naar Spanje

In april 2018 ben ik voor 3 weken naar een spiritueel centrum geweest om aan mijn spirituele ontwikkeling te werken. Raymond is hier 10 dagen geweest, waarbij we ook samen dingen hebben gedaan. Ook hier kwamen vele inzichten om veel meer vanuit mijn ziel te gaan leven in plaats van uit mijn ego. Ik heb hier enorm veel energetische sessies gehad wat opnieuw tot een grote transformatie zorgde.

Tijdens deze periode zijn we door de eigenaren van het spirituele centrum gevraagd of we bij hun wilde komen wonen om samen retraites te gaan geven. Dit voelde meteen goed en als een enorme kans waardoor we hier direct hebben besloten om het te doen. Ook hier had ik angsten om thuis alles achter te laten, zoals mijn prachtige appartement in Amsterdam. Ga ik het daar wel leuk hebben? Maar ik volgde mijn hart en niet de stemmen vanuit angst en 3 maanden later zijn we hier gaan wonen in de caravan van Raymond zijn vader.

Dit werd een gigantische leerzame periode met ook weer heel veel mooie en zware momenten. Ook hier heb ik weer vele ego lagen afgepeld.

Uiteindelijk zijn we hier 5 maanden gebleven en hebben we 3 prachtige retraites gegeven toen we voelde dat het voor ons tijd was om door te gaan. We hebben toen de knoop snel doorgehakt en de caravan verruild voor een camper. Inmiddels had ik ook het besluit genomen om mijn huis in Amsterdam definitief te verkopen.

Zwanger van ons eerste kindje

Inmiddels ben ik zwanger van ons eerste kindje welke we eind augustus verwachten. We willen alles zo natuurlijk mogelijk doen. 

Werken en reizen in een camper

Momenteel zijn we aan het reizen in een camper en zijn heel benieuwd wat dit ons allemaal gaat brengen. We zijn coachingstrajecten onderweg gaan aanbieden en vinden het onwijs mooi om op deze manier aan het reizen te zijn én onze missie te leven.

Terugblik

Nu ik zo terugblik voel ik diepe dankbaarheid voor het pad dat ik mag lopen. Ik kan ook heel goed zien waar alles goed voor is geweest en bijdraagt als een puzzelstukje. Zo had ik mijn bankcarrière nodig om zelfvertrouwen te krijgen. Om stevig te blijven staan in lastige gesprekken en om geloof te krijgen in mijn eigen kunnen. Ook had ik deze periode nodig om mijn spaarrekening te vullen en een huis te kunnen kopen. De overwaarde die ik hierdoor cadeau heb gekregen willen we straks weer investeren in onze nieuwe droom.

Amsterdam heeft bijgedragen om helemaal mezelf te worden, om los te komen van de meningen van anderen. En de relatie met mijn ex had ik nodig om echt helemaal voor mezelf te gaan kiezen.

Ook het hele netwerk marketing avontuur. Dit heeft me een enorm netwerk opgeleverd en een podium om mijn wijsheid te delen. Zonder dit had ik nooit zo in mijn kracht gestaan voor alles wat ik daarna ben gaan doen. Het heeft me ook de kracht gegeven om mijn baan op te zeggen en daarmee ook heel veel ruimte gegeven om zoveel aan zelfontwikkeling te doen.

Uiteindelijk is alles vooral een proces van loslaten geweest. Mijn ex loslaten, mijn baan loslaten, mijn huis loslaten, Nederland loslaten, ego patronen loslaten, mijn verdedigingsmuurtjes loslaten, willen presteren loslaten, hard werken loslaten en ga zo maar door. Keer op keer heb ik ervaren dat als ik het pad van mijn hart durfde te volgen er steeds weer prachtige dingen voor mij klaarlagen.

Ik hoop dat je kracht en inspiratie kunt halen uit mijn verhaal en dat het je de moed geeft om ook je hart te gaan volgen en je zielsmissie te gaan leven.

Liefs Femke

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven